Множество кулинарни изненади очакват русенци на 17 септември, когато ще се състои

...
Множество кулинарни изненади очакват русенци на 17 септември, когато ще се състои
Коментари Харесай

Много изненади очакват русенци на първия Фестивал на тортата Гараш

Множество кулинарни изненади очакват русенци на 17 септември, когато ще се състои първият Фестивал на тортата Гараш

Той е проведен от Община Русе. Участниците ще предложат свои версии на основания в града десерт, като за задачата ще употребяват точните пропорции от старите бележници на майките и бабите си.

Любителският конкурс ще стартира в 10:30 ч. пред Доходното здание, а най-сполучливата торта ще бъде отличена от ръководителя на журито началник Ради Стамболов – шоколатиерът, измислил първия сладолед Гараш.

През целия ден на площада пред Съдебната палата ще бъдат ситуирани шатри с хладилни витрини на локални производители на сладкарска продукция. Посетителите ще имат опция да опитат освен познатата в целия свят тортаГараш, само че и разнообразни сладки и солени изкушения. На особено построен кулинарен модул ще се вършат шоколадови демонстрации от началник Ради Стамболов, началник Виолина Маринова - лице от известно тв шоу, и началник Ивайло Димитров - основен готвач в известен русенски ресторант.

Ще има и съпътстващи събития за русенци и гостите на града, които ще стартират в 19 ч. в четвъртък /15 септември/ с джаз концерт на ученици на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ на пл. „ Свобода “. На идващия ден от 20 ч. пред Държавната опера ще бъде показан навън спектакълът „ Кармен “.

На 17 септември /събота/ децата ще могат да се включат в приключенската игра „ Лабиринтът “ и да гледат постановката на Държавен куклен спектакъл - Русе „ Зеленчуци, който не яде или Чудните готвачи “. „ Кантата за кафето “ от Й. С. Бах ще направи своята премиера от 10:30 ч. на площада пред Операта.

За феновете на интересни русенски факти са планувани две безвъзмездни туристически опознавателни обиколки из централната част на града, както и Treasure hunt - туристически маршрут под формата на игра, проведен от Сдружение „ Градоред “.

Кулминация на празника ще е концертът на Любо Киров на откритата сцена на пл. „ Свобода “ от 19:00 часа. След него русенци ще могат да видят и LED шоуто на Театър „ Маска “.

На 17 и 18 септември ще се състои и Международният фестивал „ Живи скулптури “, проведен от държавна такса „ Сава Огнянов “ с финансовата поддръжка на Община Русе по Програма „ Култура “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР